top of page
HORSENS KOMMUNE - PROJEKTET ER AFSLUTTET

Kontanthjælpsmodtagere

Dette indslusningsforløb var et intensivt samtale og matchforløb

mellem jobcenter, borgere og virksomheder, hvilket skete gennem etablering af taskforces, udarbejdelse af netværk for både virksomheder og ledige, udvikle borgernes selvværd, for slutteligt at kunne matche ledige med jobs.

Projektets målgruppe:

Kontanthjælpsmodtagere som havde problemer ud over ledigheden, da disse ofte har været uden arbejde gennem en længere periode.

 

Projektets mål

Målet var at få minimum 100 borgere i ordinær beskæftigelse/lønnede timer. Indsatsen påbegyndte i 2016 og løb til udgangen af 2017, hvorefter der arbejdes på at etablere denne i den daglige drift.

Projektets aktiviteter

Projektet blev bygget op omkring to overordnede spor - ét borgerspor og ét virksomhedsspor.

Virksomhedssporet - nyetableret task force bestående af lokale virksomheder, der skulle være med til at finde små-jobs, samt opdage nye potentielle samarbejdspartnere, for at skabe nye jobåbninger.

Borgersporet - 140 borgere, hvis udfordringer var langvarig ledighed og manglende selvværd. Borgerne skulle i forløbet finde deres individuelle kompetencer og bland andet udvikle kompetence CV sideløbende med et kronologisk CV, ligesom der blev oprettet netværksgrupper til intern sparring og støtte. 

Projektets additionalitet

Projektet var innovativt i forhold til den valgte målgruppe i form af virksomhedernes aktive del som medspiller i en mere konkret rolle end tidligere. Ligeledes blev ressourcerne i jobcentret brugt anderledes, da man i forbindelse med projektet samlede medarbejderne i ét team, og ikke fordelte arbejdet i sagsstammer, men i stedet i opgaver og prioriteringer.

Projektkoordinator

Annika Tornvig Linnet

Mail: atl@horsens.dk

Mobil: 2380 9017

Materialer 

Casebeskrivelser 

Du kan her læse om fire forskellige cases fra projektet. Af hensyn til den enkelte borger har vi anonymiseret beskrivelserne. Casebeskrivelserne giver en forståelse af, hvad indsatserne har betydet for den enkelte borger.

Casebeskrivelse Horsens Kommune 1

Casebeskrivelse Horsens Kommune 2

Casebeskrivelse Horsens Kommune 3

bottom of page