top of page

Velkommen til den Socialøkonomiske Leverandør Portal

Rummelig imidt arbejder aktivt for, at offentlige ordregivere og øvrige i højere grad indkøber produkter og ydelser fra virksomheder, der tager et socialt ansvar. Vi kalder det sociale indkøb, og som et led i indsatsen har vi udviklet en Socialøkonomisk Leverandør Portal.

På portalen kan du finde oplysninger om registrerede socialøkonomiske virksomheder i Region Midtjylland / dit lokalområde. Du kan læse om, hvilke produkter og ydelser, de udbyder, samt deres sociale sigte.

Ved at følge linket nedenfor, kan du se alle socialøkonomiske virksomheder eller anvende filtre til at fremsøge relevante socialøkonomiske virksomheder for lige netop dit udbud/leverandørbehov. 

Portalens oplysninger er opgivet af registrerede socialøkonomiske virksomheder selv, men er verificeret af Rummelig imidt samt imod databasen for registrerede socialøkonomiske virksomheder fra virk.dk.

Ønsker du at registrere en socialøkonomiske virksomhed, kan du gøre dette ved at følge linket nedenfor og udfylde formularen.

Hvis du har spørgsmål til den Socialøkonomiske Leverandør Portal, bedes du rette henvendelse til sekretariatsleder Angelika Marning på telefonnummer: 6170 2071 eller e-mail: am@projekterimidt.dk.

Vil du læse mere om portalen?

Herunder kan du finde artikler om dækningen af den Socialøkonomiske Leverandør Portal: 

Ritzau: Unik portal er win-win: Nu kan kommuner nemt tage socialt ansvar med deres indkøb

Regionalt.dk: her

Midtjyllansavis.dk: Kommuner skal handle hos socialøkonomiske virksomheder

Socialeentreprenører i Danmark: Rummelig imidt lancerer Danmarks første Socialøkonomiske Leverandør Portal

Hvad er en socialøkonomisk virksomhed?

En privat virksomhed, der driver erhverv med det formål - gennem sit virke og indtjening - at fremme særlige sociale og samfundsgavnlige formål.

- Den danske regerings definition

Dette betyder altså, at en socialøkonomisk virksomhed er en virksomhed, som tjener penge på almindelige markedsvilkår, men for eksempel bruger sit overskud til at skabe arbejdspladser for udsatte borgere.

Klassiske eksempler på denne slags virksomheder er hjemløseavisen Hus Forbi eller honningproducenten Bistad.

Socialøkonomiske virksomheder arbejder under samme betingelser som almindelige virksomheder, men bruger overskuddet til at skabe løsninger på menneskelig og samfundsmæssige problemer.

Kilde: socialvirksomhed.dk

bottom of page