Webinar-serie: Sociale indkøb – Praksiseksempler fra Region Midtjylland

Rummelig imidt sætter fokus på sociale hensyn i offentlige indkøb i en række korte torsdags-webinarer.

I Region Midtjylland findes der gode eksempler på anvendelsen af sociale hensyn, hvor et offentligt udbud/indkøb er lykkes med at sikre beskæftigelse til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Se mere om de forskellige webinarer og dets indhold ved at klikke på boksene nedenfor:

Sociale indkøb kan give flere rummelige arbejdspladser

Rummelig imidt skal fremme en indsats i samarbejde med kommunerne i Region Midtjylland om at skabe sammenhæng mellem beskæftigelsesindsatsen og indkøbsafdelingen ved at afprøve nye, praksisnære metoder for sociale udbud.

Det giver god mening for kommuner at bruge offentlige indkøbsaftaler til at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet f.eks. ved at indkøbe produkter og ydelser fra virksomheder, der tager et socialt ansvar. Dermed danner kommunens indkøbsaftale aktivt grundlag for flere rummelige arbejdspladser. Den store indkøbsvolumen for regionens kommuner giver anledning til i stigende grad at placere ordrer hos virksomheder, der samtidig løfter en samfundsgavnlig opgave.

Indsatsen fokuserer på at styrke socialøkonomiske og andre virksomheder, der tager et socialt ansvar, på vejen hen mod at blive leverandører til det offentlige. Indsatsen vil ligeledes fokusere på at udvikle metoder, der forenkler og gør det overskueligt for en kommunal indkøber at inddrage denne gruppe af virksomheder i udbudsprocessen.

Kontakt:

Angelika Marning

Udviklingskonsulent

Cirkulær økonomi og sociale indkøb

am@projekterimidt.dk

tlf. 6170 2071 

Materialebank
TIL INSPIRATION