top of page
Sociale indkøb kan give flere rummelige arbejdspladser

I Rummelig imidt har vi - i samarbejde med kommunerne i Region Midtjylland - arbejdet for at fremme sammenhængen mellem beskæftigelsesindsatsen og indkøbsafdelingen ved at afprøve nye, praksisnære metoder for sociale udbud.

 

Det giver god mening for kommuner at bruge offentlige indkøbsaftaler til at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet, for eksempel ved at indkøbe produkter og ydelser fra virksomheder, der tager et socialt ansvar.

 

Dermed danner kommunens indkøbsaftale aktivt grundlag for flere rummelige arbejdspladser. Den store indkøbsvolumen for regionens kommuner giver anledning til - i stigende grad - at placere ordrer hos virksomheder, der samtidig løfter en samfundsgavnlig opgave.

Denne indsats har fokuseret på at styrke socialøkonomiske- og andre virksomheder, der tager et socialt ansvar, på vejen hen mod at blive leverandører til det offentlige.

 

Indsatsen fokuserede ligeledes på at udvikle metoder, som skule forenkle og gøre det overskueligt for en kommunal indkøber at inddrage denne gruppe af virksomheder i udbudsprocessen.

Materialebank | Sociale indkøb

Vi har løbende samlet op på alt det relevante materiale, vi er stødt på om emnet sociale indkøb. Du kan derfor blive klogere på emnet ved at besøge vores materialebank.

 

Materialebanken bliver ikke længere opdateret.

Social indkøb.jpg
bottom of page