top of page

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse udsender pressehistorie om Rummelig imidt

Opdateret: 3. dec. 2021

”Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har - i forbindelse med afskedsreceptionen for Rummelig imidt - udsendt en pressehistorie under overskriften: "En god investering: Stort EU-projekt har vist, at social inklusion kan betale sig". Historien handler om, at Rummelig imidt har været en succes set fra et samfundsøkonomisk perspektiv.


Rummelig imidt har været en samfundsøkonomisk succes. Det er hovedbudskabet i en ny pressehistorie, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har udsendt den 29.11.2021.

Foto: Jimi Holstebro

250 borgere fra kanten af arbejdsmarkedet i Region Midtjylland er kommet i

beskæftigelse via Rummelig imidt. Det er godt for borgerne, men ikke mindst også godt for de offentlige pengekasser.


"250 borgere, der kommer i arbejde, aflaster fremover de offentlige kasser med ca. 29 mio. kr. om året. Dertil kommer øgede skattemæssige gevinster på ca. 20 mio. kr. – hvert eneste år. Desuden har arbejdsdygtige borgere også færre sygedage og går mindre til lægen. Så indsatsen kan så rigeligt betale sig," siger Søren Larsen, projektleder i Rummelig imidt, til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.


Rummelig imidt er finansieret af EU's Socialfond og Region Midtjylland med samlet 55 millioner kroner over en seksårig periode.


Anne fik hjælp i Rummelig imidt

I pressehistorien fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er Anne Højlund Nicolaisen blevet interviewet, da hun er en af de mange personer, der har haft gavn af at være med i Rummelig imidt. Hun har nemlig fået hjælp i projekt Futurum, der er et af de 22 delprojekter, der - på forskellig vis - har haft indsatser, der har hjulpet udsatte borgere i arbejde.


"Jeg havde arbejdet i New York i mange år og var til sidst gået ned med stress og depression. Jeg flyttede hjem til Danmark, og her gik det op for mig, hvor syg jeg var," fortæller fotografen: "Jeg måtte igennem medicinering og en indlæggelse, inden jeg blev henvist til Team Futurum (Rummelig imidt delprojekt red.), som tilrettelagde et fantastisk praktikforløb for mig på et reklamebureau. Praktikopholdet var fleksibelt, jeg kunne øge min arbejdstid i det tempo, som min krop kunne klare – først med to gange to timer om ugen - og efter lidt over et år var jeg tilbage på fuld tid."


Kommentarer fra virksomhedskonsulenter og bestyrelsesformand

I artiklen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse kan du læse kommentarer fra to virksomhedskonsulenter, der har deltaget i projektet.


Pernille Rix fra Futurum og Johnnie Bach fra Herning Kommune giver således deres bud på noget af det, der skal til for at hjælpe folk fra kanten af arbejdsmarkedet i arbejde.


Endelig udtaler bestyrelsesformand i Projekter imidt, Helge Albertsen, i artiklen:


"Projektet har været godt for dem, der nu er kommet i arbejde eller i uddannelse, men vi ser lige så meget "Rummelig imidt" som en idé- og metodegenerator. Vi skal sørge for, at metoder og værktøjer bredes ud og bruges i kommunerne, så alle aktører på arbejdsmarkedet, ikke mindst jobcentrene, kan blive inspireret."



22 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page